Filesformaten

master, slave and backup

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Master file

De Master file kan vrij worden gewijzigd, het is niet gecodeerd. Het bevat alle gegevens die de motormapping vormen.

Slave file

De Slave file kan niet vrij worden gewijzigd. Het kan alleen worden verwerkt door de Master waaraan de Slave tool is gekoppeld.

De Slave file is een file in .zip-indeling dat dezelfde informatie bevat als de backupfile, maar ook de gegevens die de motormapping vormen.

De informatie die het bevat is gecodeerd en bedoeld om te worden gewijzigd door een Master.

Backup file

De backup file bevat alle geheugens van de MCU.

De gebruikte extensie is .bak en komt overeen met een .zip-bestand. Het kan worden gedecomprimeerd met elke decompressiesoftware die het .zip-formaat ondersteunt.

Deze file wordt tijdens het opstarten automatisch opgeslagen in de map "AutoTuner ECU backups". Deze map is toegankelijk door de Windows Verkenner te openen en het volgende adres te plakken:

%userprofile%\documents\Autotuner ECU-back-ups\

(De Windows Verkenner kan worden geopend met behulp van de sneltoets "Windows-toets + E")

Kaarten zijn meestal te vinden in eflash0 of eflash1. Dit zijn variabele gegevens die slechts een deel van het geheugen in beslag nemen, de rest is code om de computer te laten werken.

Als onderdeel van een boot tricore-lezing vinden we:

iflash 0

iflash 1

dflits 0

dflits 1

(flash) als de MCU een extern flashgeheugen heeft

In het kader van een OBD-meting wordt geen back-upfile opgeslagen.

De back-upfile heeft twee functies:

• Breng een voertuig terug in de oorspronkelijke staat

Om dit te doen, heeft de gebruiker de mogelijkheid om de back-upfile rechtstreeks binnen de ECU te schrijven.

De slave-gebruiker heeft de mogelijkheid om de back-upfile op eigen initiatief weg te schrijven zonder tussenkomst van zijn Master.

• Gegevens bewerken die geen betrekking hebben op motortoewijzing

Elke wijziging die wordt aangebracht aan een file in het back-upfile veroorzaakt de wijziging van de controlesom.

Daarom moet de gebruiker, als de gegevens zijn gewijzigd, de controlesom systematisch corrigeren voordat hij een van de files uit de back-up wegschrijft.