Hoe te dataloggen met AutoTuner

Hoofdprocedure + tips en trucs

Meer dan een week geleden bijgewerkt

AutoTuner datalogging-oplossing is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken.

Voor elke ondersteunde ECU hebben we vooraf een reeks relevante maatregelen geselecteerd uit de fabrikantspecifieke dataloggingparameters.

Wat is datalogging?

Datalogging-oplossing verzamelt en registreert live gegevens die vanuit de auto-ECU worden verzonden.

Gegevens omvatten belangrijke parameters die betrekking hebben op motorwerking, zoals:

• Druk ophogen

• Laden

• Koppel

• Lucht/brandstof

• Uitlaatgas temperatuur

Waarom datalogging?

Een auto tunen zonder datalogging is als oogverblind proberen een goede maaltijd te koken. Elke tuner kan inderdaad niet goed afstemmen zonder nauwkeurige feedback te krijgen over hoe de motor reageert op de bijgewerkte parameters.

Informatie verkregen dankzij datalogging is cruciaal om het perfecte afstemmingsbestand te maken.

Vereisten:

1. Zorg ervoor dat uw computer is verbonden met internet*

2. Zorg ervoor dat de OBD-kabel van de AutoTuner-tool is aangesloten op de OBD-II-poort in de auto

3. Zorg ervoor dat de motor draait

4. We raden u ten zeerste aan om datalogging op een dyno te maken

*Internetverbinding is alleen vereist om beschikbare metingen van de server op te vragen en om het logboek te uploaden wanneer de opname is voltooid. Je kunt je wifi-netwerk gebruiken of je kunt ook de hotspot van je telefoon gebruiken.

Hoofdprocedure:

• Sluit de OBD-kabel aan op de OBD-II-poort in het voertuig en start de motor

• Vind het voertuig dat u wilt loggen met behulp van de ECU-selectie of de snelzoekfunctie

• Selecteer de methode "Datalog".

• AutoTuner-software zal de beschikbare maatregelen voor de ECU opvragen bij de server. Zodra je klaar bent, verschijnen de meters*

• Start uw dyno-run

• Om een logboek te starten, klikt u op de knop "Opnemen" of drukt u op de spatiebalk op het toetsenbord

*We geven momenteel slechts 12 meters weer, maar we registreren meer dan 12 waarden. Alle waarden zijn beschikbaar wanneer u het logboek online bekijkt.

• Om een logboek te stoppen, klikt u op de knop "Stoppen" of drukt u op de spatiebalk op het toetsenbord

• Wanneer u stopt met opnemen, kunt u de log online uploaden om de grafiek te bekijken

• Als u de bewerking wilt hernieuwen, kunt u opnieuw op "Opnemen" klikken

Hoe maak je een correcte dyno-run:

1. Cruise in de 3e versnelling met ongeveer 1500-2000 tpm

2. Start het blok en trap onmiddellijk het gaspedaal in om het gas volledig open te zetten

3. Wanneer RPM de rode lijn op het dashboard van de auto bereikt, stopt u het logboek

Als de betreffende auto is uitgerust met een automatische versnellingsbak, zet de versnellingsbak dan in de sportstand/handgeschakelde stand om te snel schakelen (kickdown) te voorkomen.

Hoe de online tool te gebruiken:

U kunt alle datalogs raadplegen via uw online AutoTuner Administration Interface.

Log hier in op uw AutoTuner Admin en klik vervolgens op "Mijn datalogs".

Alle datalogs die door een slave-tool zijn geüpload, worden ook automatisch gesynchroniseerd met hun master-account, zodat de master gemakkelijk toegang heeft.

• De waarden zijn beschikbaar als u met de muis over de grafiek zweeft

• U kunt de maten selecteren die u in het rechterpaneel wilt weergeven

• Tabel met alle gegevens is beschikbaar onderaan de grafiek

Hoe uw logboek te delen:

De beschikbare URL in de adresbalk van uw browser is openbaar. Het betekent dat u deze link met iedereen kunt delen, of ze nu AutoTuner-gebruikers zijn of niet.

Onderaan de grafiek is een knop "link kopiëren" beschikbaar. Het kopieert eenvoudig de link naar uw klembord, zodat u deze overal kunt plakken waar u maar wilt.